Nyugalom és élvezet kompromisszumok nélkül! Páratlan vendéglátási élmény, mediterrán gasztronómia és csodálatos természet – a Mandilla panzióban mindez egy helyen megtalálható. A népszerű Káli-medence új gyöngyszemmel gazdagodik, ahol minden a vendég teljes kikapcsolódásának szolgálatában áll.

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park részét képező varázslatos Káli-medencét talán senkinek sem kell bemutatni. A magyar Provence-ként is emlegetett régióban minden megvan: a remek természeti adottságok, a pittoreszk dimbes-dombos táj, a romantikus szőlőültetvények és a hangulatos falvak. S bár a gasztronómia kínálat is komoly fejlődésen ment keresztül, a május 20-án megnyíló Mandilla panzió igényes gasztronómiai kínálatával, a válogatott borokkal és a páratlan élményt nyújtó szobáival felzárkóztatja a térséget a francia példaképhez.

A Káli-medence fővárosának Köveskált tartják, ami a Balaton északi partvidékén a Balaton-felvidéki Nemzeti Park és a Káli-medence szívében helyezkedik el. Nem meglepő, hogy Penziás Réka és férje Kovács Gábor itt nyitotta meg a Mandilla panziót. A love projectként létrejött vállalkozás tulajdonosai számára a Káli-medence mindig is kiemelkedő jelentőséggel bírt, szerelem volt első látására és az évek folyamán az ötletből terv, a tervből pedig nagyszabású vállalkozás alakult ki, amely a kompromisszumok nélküli nyugalom megteremtését tűzte ki célul.

A más területen már bizonyító üzletasszony számára a lelki egyensúly megteremtését jelentette a Káli-medence, a feltöltődést találta meg itt és hamar biztos lett abban, hogy „ezt az érzést meg kell osztanom másokkal is” – vallja Penziás Réka. A panzióban összesen 10 szobát alakítottak ki, egységesen magas színvonalon, de más-más stílusban, ahol távol a város zajától tökéletes kikapcsolódásban van része vendégeknek. A hely befogadó, romantikus hétvégére és családi vakációra egyaránt alkalmas, ugyanis a tágas, gyönyörű kert az itt található szabadtéri medencével alkalmas a passzív elvonulásra, valamint az aktív töltődésre is.

A mediterrán gasztronómiai fogásokért Kozma Zoltán séf a felelős, akinek kiemelten fontos, hogy a változatos bisztró ételek friss és szezonális alapanyagok felhasználásával készüljenek, előnybe részesítve a helyi termelőkkel való együttműködést. A gasztronómia alapjait a séf segítségével, saját szervezésű főzőklubokban is elsajátíthatják az idelátogatók, s hogy az élmény még komplexebb és páratlanabb legyen, a panzió saját borospincéjében kóstolhatják a fogásokhoz passzoló borokat.

Az étterem a szállóvendégeken túl mindenki számára nyitva van. „A Mandilla oázis, ahol a szálló és átutazó vendégek egyforma figyelemben részesülnek” – mondja Penziás Réka, aki felhívja azonban a figyelmet arra, hogy érdemes előre foglalni, mert a magas színvonal fenntartása érdekében limitált a befogadóképesség.