A Magyar Tudományos Akadémián megrendezett Nagy Magánpraxisnapon bemutatták a TOP30 Legbefolyásosabb szereplő a magánegészségügyben című kiadványt, melynek részeként publikussá vált a hazai magánegészségügy legbefolyásosabb szereplőit bemutató TOP30-as lista. A TOP30 kiadvány és a lista célja, hogy átfogó képet adjon a magyar magánegészségügyről, megismertesse a szektor átalakulásának okait, motivációit, valamint az aktuális trendeket, célokat és azokat a karizmatikus személyiségeket, akik mindennek az élén állnak.

Az egészségügyi magánszektor fejlődése évek óta rendkívül dinamikus, évente megközelítőleg 30% körül mozog. A pandémiával, válsággal nehezített 2021-es évben a legnagyobb piaci szereplők 30-40%-os növekedést mutattak. Az ágazatot aktívan meghatározza az állami ellátás fokozatos leépülése, a 2017-ben elkezdődött tulajdonváltások, a pandémia, a hálapénz kivezetése és az egészségügyi szolgálati jogviszony okozta megváltozott munkakörnyezet. 

Lengyel Lívia közgazdász, a TOP30 kiadvány lapigazgatója, főszerkesztője kiemelte: „Meggyőződésem, hogy ez az igen sokrétű, koncentrált piac bőven megérett arra, hogy a legmeghatározóbb személyeit – legyenek azok orvosok vagy menedzserek – együtt, egyszerre mutassuk be mind a szakmának, mind a nagyközönségnek. A TOP30 listából mindenki számára kiderül, hogy kik a szektor legbefolyásosabb vezetői, kik alakítják a ma és a jövő magánegészségügyét Magyarországon. A Top30 kiadvány egyfajta leltár: amellett, hogy bemutatjuk a magánegészségügy legbefolyásosabb szereplőit, rátekintünk a változásokra és feldolgozzuk a legaktuálisabb témákat is.”

TOP30 Legbefolyásosabb szereplő a magánegészségügyben lista szakmai zsűrijében olyan, a magánpiacra kellő rálátással rendelkező szakértők, elemzők, vezetők vettek részt, akik jelenleg nem irányítanak privát egészségügyi szolgáltatót. A kiadvány szerkesztői a szakmai zsűri segítségével összeállítottak egy közel 100 fős listát, amelyben egyrészt a bevételeik alapján szerepeltek a magánegészségügyi vezetők, másrészt ezen a bő listán helyet kaptak olyan személyek is, akik nem privát intézmény vezetőjeként vannak befolyással a piac alakulására. A 100 fős listából egy széles szakmai körben tartott szavazás alapján került ki az a TOP30 helyezett, akik bekerültek a kiadványba.

A TOP30 LEGBEFOLYÁSOSABB SZEREPLŐ A MAGÁNEGÉSZSÉGÜGYBEN

2022.

Név, cég, pozíció

– Almássy Gabriella, UNION Biztosító, elnök-vezérigazgató

– Bartók János, UNION-Érted Ellátásszervező, ügyvezető

– Dr. Babai László, Prima MedicaEgészségközpontok, alapító, igazgató

– Dr. Börzsei-Knoll Veronika, Emineo Magánkórház, tulajdonos ügyvezető

– Dr. Csermely Gyula, RMC Clinics, intézetalapító

– Dr. Csernavölgyi István, Budai Egészségközpont, vezérigazgató

– Fábián Gergely, TritonLife Csoport, operatív igazgató

– Dr. Fábián Lajos, TritonLife Csoport, igazgatósági elnök

– Gurney Anita, Duna Medical Center, ügyvezető igazgató

– Haraszti Péter, TritonLife Csoport, vezérigazgató

– Horváth Ágnes, Affidea Magyarország, ügyvezető igazgató

– Dr. Hupuczi Petronella, Maternity Magánklinika, ügyvezető

– Dr. Karai Gábor, Teladoc, ügyvezető igazgató

– Dr. Kirschner András, Swiss Medical Services, ügyvezető

– Dr. Kollár Mihály, Istenhegyi Magánklinika, ügyvezető

– Kovács Antal, Doktor24 Csoport Da Vinci Magánklinika, ügyvezető igazgató

– Kovács Tamás Attila, OTP Egészségpénztár, ügyvezető igazgató

– Lancz Róbert, Doktor24 Csoport, vezérigazgató

– Leitner György, RMC Clinics, vezérigazgató

– Lévai Richárd, SYNLAB Hungary, ügyvezető igazgató

– Dr. Mári Róbert, Wáberer Medical Center, ügyvezető

– Dr. Papik Kornél, Dr. Rose Magánkórház, ügyvezető igazgató

– Dr. Rékassy Balázs, egészségszakpolitikai szakértő

– Dr. Romány Anna, Doktor24 Csoport, vezérigazgató-helyettes, operatív igazgató

– Dr. Sinkó Eszter, Semmelweis Egyetem EKK, egészségügyi közgazdász

– Dr. Skorán Ottó Doktor24 Csoport, társtulajdonos

– Straub Fanni, FoglaljOrvost.hu, ügyvezető igazgató

– Dr. Szócska Miklós, Semmelweis Egyetem EKK, dékán, egyetemi tanár

– Dr. Váradi Péter, Prémium Pénztárcsoport, ügyvezető

– Dr. Végh Attila, egészségügyi szakember

(Lengyel Lívia közgazdász, a kiadvány lapigazgatója)

TOP30 Legbefolyásosabb szereplő a magánegészségügyben c. kiadvány célközönsége maguk az egészségügyi ellátást igénybevevő emberek, a betegek, a hozzátartozóik, valamint minden egészségügyi dolgozó, legyen egy magánklinika vezetője, tulajdonosa, befektetője, finanszírozója vagy maguk az orvosok, szakdolgozók, valamint a magánintézmények pénzügyi, marketinges munkatársai. Továbbá a szektort kiszolgáló ügynökségek, médiumok, illetve a szektor és gazdasági élet iránt érdeklődő laikus olvasók is.

TOP30 Legbefolyásosabb szereplő a magánegészségügyben kiadvány a harminc fős lista publikálásán kívül részletesen foglalkozik a magánegészségügy legaktuálisabb, legtöbb embert érintő kérdéseivel is, mint a magánszülészet, az online orvosválasztás vagy a szektor növekedési lehetőségei. A kiadvány tüzetesen körbejárja a vidéki egészségügyi szolgáltatók helyzetét, a lakossági egészségügyi költését, a finanszírozást, sőt még a magánszektor konszolidációjának történetére is kitér.