“Van egy jó hírünk: hamarosan új pályázatokat hirdet az Ökotárs!

Mint arról a mai hírekből értesülhettetek, az Ökotárs Alapítvány és három partnere, az Autonómia Alapítvány, a Kárpátok Alapítvány-Magyarország és a Közösségfejlesztők Egyesülete 2023-tól pályázatokat hirdet meg civil szervezetek számára az Európai Unió „Polgárok, egyenlőség, jogok és értékek” programjának keretében.

A támogatásokra nyílt versenyben pályázhatnak majd olyan civil szervezetek és kezdeményezések, akik munkájukkal védelmezik a demokráciát, kiállnak az emberi jogok mellett, és fellépnek a jogállami normák érvényesítése érdekében.

Célunk, hogy erős, összetartó és aktív civil közösségek működjenek országszerte: a program leendő támogatottjainak munkájuk során lehetőségük lesz új partnerségek kialakítására, saját szervezetük fejlesztésére és módszertani tudáuk elmélyítésére, illetve konkrét kampányok megvalósítására a fenti cél elérése érdekében.

A program 2023 elején indul, három éven át fog tartani, az első pályázatokra vonatkozó részletekkel pedig még decemberben jelentkezni fogunk.
Hiszünk benne, hogy az aktív és cselekvő emberek, ha összefognak, fontos változások motorjaivá válnak. Kövess minket és tarts velünk, ha te is így gondolod! Részletek hamarosan.” – közölte Facebook oldalán szerdán este az Ökotárs Alapítvány.

Az Európai Bizottság döntése szerint 3,4 millió eurót, vagyis 1,4 milliárd forintot az Ökotárs Alapítvány oszthat szét a civil szervezetek között Magyarországon az uniós értékek, köztük a jogállamiság védelme érdekében.