Tízmillió forintos kötbérről kapott számlát a távhőszolgáltatójától, az Újbuda sportközpontját üzemeltető Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. A cégnek azért kell ekkora összeget fizetnie, mert nem használta el az általa lekötött hőmennyiséget.

A sportszolgáltató vezetése korábban egy tárgyalás alkalmával jelezte, hogy nem tudják a lekötött mennyiséget felhasználni, tekintettel arra, hogy a távhő egységára a tizenötszörösére nőtt a tavalyi év közben és ők is, mint mindenki a rezsi csökkentésére törekszik.

(Fotó: Facebook)

A szerződésük értelmében a 2022-ben a lekötött hőmennyiség 7.500 GJ volt, mely a normál üzemmenet során egy reális mennyiség. A kormány által is előírt működési korlátozások azonban 600 GJ alul fogyasztást eredményezett. Az így megspórolt 35 millió forintot azonban a szolgáltató most a 10 milliós büntetéssel terheli.

Az önkormányzatok és cégeik tehát hiába spórolnak, ha a szolgáltató cégek súlyos milliókat rónak ki méltánytalanul a szervezetekre – közölte az MTI Önkormányzati Sajtószolgálatával BUDAPEST FŐVÁROS XI. kerület – Újbuda Önkormányzata.