Szeretnénk felhívni a figyelmedet, hogy ismeretlenek adathalász leveleket küldtek a napokban látszólag a Citromail nevében a citromail@citromail.de email címről több felhasználónknak is. Hogy az adatlopást biztosan elkerüld, ha kaptál ilyen levelet ettől a feladótól, azt minden további nélkül töröld!

A levélben a csalók arról tájékoztatnak, hogy ahhoz, hogy a leveleket a jövőben is megkaphasd, kattintanod kell egy, a levélben elhelyezett linkre.

A linkre kattintva viszont egy álcázott, a valódi Citromail oldalhoz hasonló, de az adatlopásra készített belépõ oldal jelenik meg, arra várva, hogy a gyanútlan Citromail felhasználó megpróbáljon a felhasználói nevét és jelszavát megadva belépni. Szerencsétlen esetben az adatlopás ezen a ponton sikerrel is jár, és az önként megadott adatokkal a tolvajok már meg is szerezték a felhasználó email fiókját.

Megoldásként azt kérjük, hogy mindig ellenőrizd, a böngészőprogramod (Chrome, Firefox, stb.) felső sorában, az URL mezőben, az szerepel-e belépéskor, hogy https://www.citromail.hu/. Csak az innen történő belépés biztonságos – írta figyelmeztetésében a citromail.hu.